Σινεμά στο σπίτι: tips που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!

shutterstock_750796432.jpg

 

Οι βραδιές με ταινία στο σπίτι είναι μια υπέροχη ευκαιρία για να επικοινωνήσετε και να έρθετε πιο κοντά με τα παιδιά σας! Με μία ελάχιστη οργάνωση μπορείτε να μετατρέψετε το σπίτι σας σε αίθουσα σινεμά και να απολαύσετε όλοι μαζί μια διασκεδαστική εμπειρία που θα θυμάστε για καιρό. Πάρτε ιδέες!

 

Εισιτήριο… εισόδου

Φτιάχνουμε «εισιτήρια» από την προηγούμενη μέρα. Τα παιδιά μπορούν να σχεδιάσουν μικρά χαρτάκια με τον τίτλο της ταινίας, που αν εάν δεν τα έχουμε μαζί μας δεν μπορούμε να την δούμε. Προτείνουμε να μην παραλείψετε αυτό το βήμα, καθώς έτσι τα παιδιά νιώθουν ότι πρόκειται για μια αληθινή προβολή όπως των σινεμά και μπαίνουν σε ανάλογη ψυχολογία.

Αίθουσα… προβολής

Φροντίζουμε να βλέπουν όλοι οι «θεατές» καλά την οθόνη και αφήνουμε τα παιδιά να διαλέξουν τις πιο άνετες θέσεις ή βάζουμε μαξιλάρια στο πάτωμα γιατί στα παιδιά αρέσει να βλέπουν ξαπλωμένα… Χαμηλώνουμε οπωσδήποτε τον φωτισμό για να θυμίζει την εμπειρία του αληθινού σινεμά. Τα καλοκαίρια, προσπαθούμε να μεταφέρουμε την «αίθουσα προβολής» στο μπαλκόνι, είτε με ένα λαπτοπ είτε μεταφέροντας την τηλεόραση έξω, και μπαίνουμε όλοι μαζί σε mood… θερινού σινεμά!

 Ώρα για διάλειμμα

Έχουμε εξηγήσει από την αρχή ότι στη μέση περίπου της ταινίες θα έχουμε ένα μικρό διάλειμμα. Αυτό είναι βοηθητικό και για τους μικρούς και για τους μεγάλους καθώς θα ξέρετε όλοι ότι  οτιδήποτε θέλετε να κάνετε θα το κάνετε την ώρα που έχετε καθορίσει και δεν θα διακόπτετε κάθε λίγο και λιγάκι την ταινία… Το προκαθορισμένο διάλειμμα, επίσης, δίνει και μια αύρα… επισημότητας στην εμπειρία σας!

Τα σνακ της ταινίας

Έχουμε από πριν αποφασίσει ποια θα είναι τα σνακ που θα συνοδέψουν την ταινία. Πέρα από το κλασικό ποπ κορν και τις γρανίτες (αν είναι καλοκαίρι) μπορούμε να έχουμε φτιάξει με τα παιδιά χοτ ντογκ, σπιτικές πίτσες και την αγαπημένη τους γλυκιά λιχουδιά! Μπορούμε να είμαστε πιο ελαστικοί αυτή τη μέρα με τους κανόνες διατροφής που ισχύουν όλες τις άλλες μέρες, δίνοντας ένα τόνο γιορτής στη βραδιά!

Μετά το τέλος

Μετά το τέλος της ταινίας, ενθαρρύνουμε τη συζήτηση με τα παιδιά για αυτό που είδαμε, τι μας άρεσε πιο πολύ, τι μας στεναχώρησε και τι μας έβαλε σε σκέψεις… Είναι μια υπέροχη ευκαιρία να μοιραστούμε τα συναισθήματά μας και να επικοινωνήσουμε. Και, φυσικά, δεν ξεχνάμε να κανονίσουμε το επόμενό μας οικογενειακό «ραντεβού» για ταινία και να αναθέσουμε στα παιδιά, αύριο κιόλας, να φτιάξουν τα εισιτήρια!

 

 

Απάντηση